Kaavin kunta mukana Keksintösäätiön verkostossa – Ideajalostamo™ -palvelu

Keksintösäätiö on vuonna 1971 perustettu non-profit -toimija, jonka tehtävänä on edistää suomalaista keksintötoimintaa ja keksintöjen hyödyntämistä.

Keksintösäätiö kehittää verkkopohjaista Ideajalostamo™ -palvelua suomalaisten keksijöiden, innovaattoreiden, startup- ja pk-yritysten tueksi. Kehitteillä olevaan Ideajalostamoon on suunniteltu aineistopaketti liittyen innovaation tuotteistamiseen, idean patentointiin ja yrityksen perustamiseen. Lisäksi Keksintösäätiö tarjoaa innovaattoreille henkilökohtaista konsultaatiota ja keksijän sparrausta uuden idean arvioimisessa ja eteenpäin viemisessä. Kehittämistyön tuloksena Suomeen syntyy uusi ja ainutlaatuinen varhaisen vaiheen keksintöaihioiden ja innovaatioideoiden tuki- ja kehittämisjärjestelmä.

Palvelun kehittämisessä ovat mukana aiesopimuksen allekirjoittaneet organisaatiot. Aiesopimuskumppanit haluavat kehittää alueensa elinkeinoelämää. Ideajalostamo tarjoaa lisäväylän Kaavin alueen yritysten innovaatioiden kaupallistamisen edistämiseksi sekä tarjoaa aineettomien oikeuksien erikoisosaamista.

Kaavin kunta on allekirjoittanut aiesopimuksen 30.4.2024. Kehittämistyön tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa Suomen innovaatiojärjestelmää palveleva uusi Ideajalostamo -toimintamalli, -alusta, ja -ohjelma.

Siirry takaisin sivun alkuun