Kuvassa parrakas henkilö hymyilee toisen henkilön jalat olkapäillään. Kuva on Maarianvaaran kesäteatteri Hölmöläiset-näytelmästä.

Teatterit

Luikonlahden kesäteatteri

Luikonlahdentie 1200, 73670 Kaavi

Luikonlahden musiikki- ja näytelmäkerho ry. ylläpitää ja kehittää paikkakunnalla näytelmä- ja musiikkiharrastusta sekä niihin liittyvää tai verrattavaa muuta toimintaa, kesäteatteriesitysten järjestäminen, lasten ja nuorten teatteriharrastuksen tukeminen, konserttien järjestäminen ja muu ohjelmatoiminta.

www.luikonlahdenkesateatteri.fi

Maarianvaaran teatteri

Outokummuntie 1247, 73670 Kaavi

Maarianvaaran teatteri on Kaavilla, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan rajamailla tukikohtaansa pitävä kiertävä ammattiteatteri, jonka taustayhteisö on Maarianvaaran nuorisoseura ry.

Maarianvaaran teatteri toimii aktiivisesti niin kotikylällään Maarianvaarassa kuin muualla Suomessakin.

Maarianvaaran teatteri järjestää kesäkaudella kotiesityksien lisäksi Maarianvaaran Kulttuurikesä -vierailuesityssarjaa, joka tuo kylän nuorisoseurantalolle niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti tunnettuja esiintyjiä ja esiintyjäryhmiä.

Maarianvaaran teatteri työllistää vuosittain 10–20 esittävän taiteen ammattilaista. Nuorisoseurantalon tapahtumien osalta Maarianvaaran teatteri tekee tiivistä yhteistyötä kylän asukkaiden kanssa.

Maarianvaaralaisessa kulttuurituotantomallissa ammattimainen tapahtumatuotanto ja kylätoiminta yhdistyvät suomalaisen iltamaperinteen hengessä.

www.maarianvaaranteatteri.net

Sivua päivitetty 25.6.2024 kello 12:17

Siirry takaisin sivun alkuun