Kuva, jossa iloinen kuntoilija juoksemassa mäntymetsässä.

Ulkoilureitistöt

Vaikkojoen melontareitti

Vaikkojoen melontareitti on 50 km pitkä suojeltu vesireitti, jonka varrella on rantautumispaikkoja.

Rakkinekoskella (os. Vaikontie 774, 73645 Niinivaara) on kota. Kotaan pääsee myös pyörätuolilla. Kotakeittiöön on lainattavissa kirkonkylän pienpelialueelta kuittausta vastaan muurikkapannu (halkaisija n. 30 cm) ja loimutuslautoja (2 kpl). Tiedustelut liikunta-alueidenhoitaja, puh. 0400 206 703.

Katso ajo-ohje Rakkinekoskelle.

Vaikonvaelluksen patikointi- ja pyöräilyreitit

Vaikonvaelluspolut ovat helppokulkuiset ja sopivat kaikenikäisille. Reitti on merkitty paaluilla.

Vaikon luontomatkailualue käsittää tuhansien hehtaarien vaihtelevat maa-alueet Vaikkojoen jokireitillä ja sen vaikutuspiirissä. Alueelta löytyy eri kasvutyyppien erämaita aina lehtometsistä kuiviin kankaisiin. Lukuisat järvet ja lammet sekä monipuoliset eläin- ja kasvilajit tarjoavat mielenkiintoisia luontoelämyksiä. Alueella on hyvät mahdollisuudet sienestykseen ja marjastukseen.

Rakkinekoskella on Vaikkojoen uiton muistomerkki. Muistomerkillä kunnioitetaan ja arvostetaan entisajan raskasta uittomiesten työtä ja kaavilaista metsätalouteen liittyvää kulttuuriperinnettä.

Rakkinekoskelta Makkarasärkälle mentäessä kuljetaan aluksi metsätietä tai vanhan, historiallisen lentokentän (käytetty aikoinaan metsien lannoituksessa pienkoneiden kenttänä) vierustaa. Pielisen Pitkä -koskella on entisen tukkikämpän sijan läheisyydessä levähdyspaikka. Makkarasärkällä harjanteen päällä on leveä uittomiesten polku.

Kortteisen perinnepolku

Noin 10 km mittainen perinnepolku.

Yhteyshenkilö: Pauli Räsänen puh. 0400 752 960

Mäntyjärven kyläpolut

Harjas-Matin polku ja Leppäkertun kierros.

Telkkämäen retkeilypolku ja Rietulan kierto

(Metsähallituksen ylläpitämä)

Tutustu Pohjois-Savon retkeilyreitistöihin Retkikartan sivuilta

Sivua päivitetty 25.6.2024 kello 11:12

Siirry takaisin sivun alkuun