Kuvituskuva, jossa erikokoisia kirjoja rivissä, taustalla kirjoja hyllyssä.

Kaavin kirjasto

Tervetuloa omatoimikirjastoon.

Kaavin kirjasto
Kaavintie 24 B, 73600 Kaavi
Puhelin 044 748 2394
kaavi.kirjasto@kuopio.fi

Kaavin kirjasto aukioloajat 12.8.2021 lukien toistaiseksi ovat:

  • Ma7-21 (henkilökunta paikalla 13-19)
  • Ti 7-21 (henkilökunta paikalla 10-16)
  • Ke 7-21 (henkilökunta paikalla 10-16)
  • To 7-21 (henkilökunta paikalla 13-19)
  • Pe 7-18 (henkilökunta paikalla 10-16)
  • La 7-18
  • Su 7-18

Omatoimikirjasto

Kaavin lähikirjasto palvelee 12.8. lähtien normaalisti eli omatoimikirjaston omatoimiajat ovat käytössä.

Aattoina 7 – 18 (henkilökunta paikalla 10-16)

Juhlapyhinä 7 – 18 (omatoimiaika)

Omatoimiaikana kirjaston ovi avautuu kirjastokortin viivakoodilla ja pin-koodilla. Omatoimiajalla asiakkaat voivat lainata, palauttaa tai uusia lainoja automaateilla sekä käyttää asiakaskoneita ja langatonta verkkoa. Tiloissa on tallentavat valvontakamerat.

Omatoimikirjastossa asiakkaat voivat käydä myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla, noutaa varauksia, käyttää asiakastietokoneita ja lukea lehtiä. Asiakkaat voivat myös uusia lainansa sekä tarkistaa varausten noutopaikat ja varausnumeron automaatilla. Tulostaminen ja kopiointi on mahdollista vain henkilökunnan ollessa paikalla.

Omatoimiaikana kulkukorttina toimii Kuopion kaupunginkirjaston kirjastokortti. Lisäksi tarvitaan tunnusluku (PIN), joka on sama kuin verkkokirjaston tunnusluku.

Sisään mennessä kirjastokortti käytetään oven vieressä olevassa lukijassa ja näppäillään PIN-koodi. Omatoimiajan alkaessa myös sisällä olevien asiakkaiden täytyy käydä kirjautumassa omatoimikirjastoon.

Omatoimiajan päätyttyä kirjaston hälytysjärjestelmä aktivoituu, joten tilasta on poistuttava välittömästi. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan siitä koituvat kustannukset.

Asiakkaan tulee huolehtia, että ulkopuolisia ei pääse kirjastoon sisään tultaessa tai poistuttaessa. Asiakkaan mahdollinen lainauskielto ei estä omatoimikirjaston käyttöä. Kirjaston henkilökunta voi väliaikaisesti estää kirjautumisen omatoimiaikana häiritsevän käyttäytymisen vuoksi.

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan Kuopion kaupunginkirjaston käyttösääntöjä ja huomioimaan kirjaston muut asiakkaat. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta.

Vanhempien tulee tutustua lasten kanssa kirjaston tiloihin ja turvallisuuteen ennen kuin lapset käyttävät tiloja omatoimisesti. Yleiset turvallisuusohjeet ovat nähtävissä kirjastoissa.

Omatoimikirjastossa asiakkaiden käytössä on

  • langaton verkko.
  • internet-päätteitä
  • lainaus- ja palautusautomaatit.

Kaavin kirjasto on Kuopion lähikirjasto.

Sivua päivitetty 25.6.2024 kello 12:17

Siirry takaisin sivun alkuun