Ilmakuva Kaavin keskustasta, joka on otettu talvi-iltana.

Työtä ideasta 17.8.2020 – 30.6.2023

Työtä ideasta -hankkeen pääasiallisena tavoitteena oli tukea ideoiden kaupallistamisessa. Hanketoimijat tarjosivat erilaisia tukitoimia, neuvontaa sekä ohjausta ideoiden arviointiin sekä kaupallistamiseen. Kaupallistamisprosessien käynnistysvaiheissa tarjottiin tukea tilannekartoituksissa, ideoiden suojaamisissa, yhteistyökumppaneiden etsimisessä, rahoitusneuvonnassa sekä liiketoimintasuunnitelmissa. Hankkeeseen osallistui yli 60 yritystä.

Hankkeelle toi ideoita 90 henkilöä yhteensä yli 700 kpl, joiden pohjalta tuotteita hankeaikana syntyi yli 20 (verkkokauppoja, palvelu- ja tavaratuotteita). Hankkeen päätyttyä osa ideoista jatkaa eri prosessien vaiheissa: liiketoimintaneuvotteluissa ja muissa jatkotoimissa (prototyyppejä, liikeideoita, palveluverkostoja), sekä selvitys- ja kartoitusvaiheissa. Alueeseen vaikuttavimpana ideana ja työllisyyttä edistävänä toteutuksena oli laajan matkailuhankkeen valmistelu ja käynnistäminen. Tämän myötä hankkeen aluevaikuttavuus on todettavissa lyhyelläkin tarkastelujaksolla. Pimeän taivaan hyödyntäminen osana vastuullisen matkailun kehittämistä -hanke toteuttaa monitoimijayhteistyöllä uusia matkailupalvelujen tuottajia ja -tuotteita, sekä laajentaa olemassa olevaa tarjoomaa. Matkailuhankkeen teema edistää myös alueen vetovoimaisuutta.

Hankkeessa vahvistettiin hankealueen asiantuntijaverkoston palvelumallia, jonka avulla tuetaan liikeideoiden kehittämistä ja kaupallistamista. Malli on hyödynnettävissä koko Pohjois-Savon alueelle.

Hanketoteuttajat olivat Kaavin kunta, Tuusniemen Teollisuus Oy ja Savonia-ammattikorkeakoulu. Hankkeen toteutusaika oli 17.8.2020 – 30.6.2023 ja sitä rahoitti Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

Työtä ideasta -hankkeen tuottama videomateriaali: Business Center Pohjois-Savon asiantuntijaverkosto, Rahoitusmahdollisuuksia liike- ja kehittämisideoille sekä Ideoita Koillis-Savosta, löytyy Kaavin kunnan YouTube-kanavalta https://www.youtube.com/@kaavinkunta104

Sivua päivitetty 17.1.2024 kello 09:14

Siirry takaisin sivun alkuun